Verslaving als geschenk » 2009 » oktober » 30

Archive for oktober 30th, 2009

verslaving en verder leven……..(notitie)

Posted by Dees on oktober 30, 2009
Geen rubriek / No Comments

Nota: verslaving en verder leven – professionele behandeling en zelfhelp / oktober 2009; auteur Mr D.B.W. Postma – Amsterdam – Spinhuissteeg 5 c, 1012 CJ – dees.postma@xs4all.nl

Verslaafd en wat dan verder?
In de wereld van verslaving – eerst als patient in een kliniek en aansluitend als deelnemer aan wekelijkse zelfhelpgroepen – loop ik nu zo’n 41 jaar mee. De kliniek was ‘de‘ Jellinek in Amsterdam – de groep: AA en later Buitenveldertgroep.

Mijn verblijf in de kliniek, in 1968, duurde drie maanden en heb ik ervaren als een periode van wedergeboorte, dwz ik vond daarin een nieuwe start voor alle aspecten van mijn bestaan. Ik was 35 jaar – weggelopen uit mijn gezin (2 kleine kinderen), idem uit mijn advocatenkantoor waar ik mij (eveneens) onmogelijk had gemaakt en min of meer verscholen terecht gekomen in een absoluut eenzaam flatje op de zevende verdieping van een groot complex in Vlaardingen… Dank zij de AA werd mij de weg naar de kliniek geboden en de combinatie van die twee bleek voor mij de juiste formule om met een nieuwe start inhoud en vervolg aan mijn bestaan te geven, waarbij de kwaliteit van mijn leven in alle opzichten tot ontwikkeling kon komen. Ik heb daar met volle teugen(?!) van genoten. En doe dat nog steeds.
Continue reading…