Verslaving als geschenk » 2008 » december

Archive for december, 2008

Het geschenk van ‘verslaving’.

Posted by Dees on december 09, 2008
Notities / 1 Comment

Tekst Dees Postma/ Gedichten Xander van der Drift uitgesproken op 12 oktober 2007 ter gelegenheid van 25 jaar Zelfhelpgroep Buitenveldert.

1. Het geschenk van ‘verslaving’.
Een paar dagen geleden werd ik 75 jaar – ik was 35 toen ik met alcoholproblemen werd opgenomen in de Jellinekkliniek in Amsterdam. Dat is dus 40 jaar geleden. Gelijktijdig leerde ik de AA kennen, die ik vervolgens gedurende 15 jaar onafgebroken bezocht. Aansluitend raakte ik betrokken bij het ontstaan van de Buitenveldert-groep, waar ik sindsdien wekelijks aan tafel zit.
Thans, bij het 25-jarig bestaan van de Buitenveldert-beweging, wil ik graag enkele opmerkingen maken vanuit mijn eigen belevingen en observaties gedurende al deze jaren. Het zijn onderwerpen die zich afzonderlijk laten benoemen en toelichten, daarbij geholpen door de dichter en verhalenverteller Xander van der Drift, die op zijn eigen wijze zal voorkomen dat we verzanden in teveel theorie. Aan het slot van mijn voordracht hoop ik duidelijkheid te geven waarom ik verslaving ervaar als een positief ‘geschenk’.
Continue reading…