Verslaving als geschenk » 2010 » maart » 9

Archive for maart 9th, 2010

soms loopt de drank mij in de mond, en dan….?

Posted by Dees on maart 09, 2010
Geen rubriek / No Comments

Werkgroep Buitenveldert, AJ Ernststraat 112, Amsterdam, 9.3.2010.

Opening bijeenkomst om 20 uur. De aanwezigen worden welkom geheten, waarna de functies van gespreksleiding en schriftelijke rapportage, conform gebruik worden toegedeeld aan 2 verschillende deelnemers. Alvorens het woord te geven aan A, die hierom vraagt, wijst de gespreksleider erop dat wij de afspraak hebben zoveel mogelijk te spreken in de ‘ik’ vorm en niet in algemene termen, terwijl wij elkaar geen advies geven en mede in dat verband elkaar ook niet persoonlijk toespreken of aankijken.

Bij het zoeken naar een gespreksonderwerp rapporteert A over haar (verse) ervaringen van de laatste tijd en stelt de volgende vraag, die aansluitend blijkt ruim voldoende reacties op te wekken en invalshoeken te bieden om het gesprek te onderbouwen:
A: ik ben nu drie maanden ‘drankvrij’ – word continu geconfronteerd met drank (feestjes) – heb daar moeite mee – wil bestand zijn tegen drank – soms loopt het water in m’n mond – voel me dan behoorlijk verloren – realiseer me ook hoe belangrijk het is juist nu op de been te blijven en dan denk ik ook vooral aan mijn plek in ons gezin – is dat herkenbaar en hoe staan anderen daar tegenover?
Continue reading…